Cees Swinkels Zen monnik en boeddhist

“Ik heb geen tips voor je, want ik vind dat je t kei goed doet. Zonder te zweven en met n bezieling waardoor je eenieder mee krijgt. Je geeft nog net geen licht als je jouw levenservaring deelt met de groep. Maar je straalt een enorm enthousiasme uit wat aanstekelijk werkt. Mijn complimenten !!!!”

Petra

“Naast het feit dat het iets is dat ik wil leren maakt jouw openheid en oprechtheid dat je inspireert. Dankjewel!”

Ans

“Ik vond met name de tips die je gaf om je dagelijks leven meer op orde te krijgen heel waardevol. Het gaf me inzicht in de manier waarop ik met zaken omga. De oefeningen helpen me om mijn gedachten te ordenen.”

Wilma

“Bedankt voor de lessen. Ze hebben er in ieder geval voor gezorgd dat ik me steeds meer bewust wordt met waar ik mee bezig ben.”

Peter

Cees Swinkels

Zen

Geboren in Son en Breugel en na enige omzwerving weer terug in mijn mooie dorp. Hier woon ik met mijn vrouw en drie kinderen. Ik ben mijn Zen studie begonnen in Duizel bij sensei Dick Verstegen (2003). In april 2014 ben ik formeel boeddhist geworden en kreeg de Japanse naam Nesshindo. Dit betekent “enthousiasme voor de Weg”. Naast mijn leraar Dick Verstegen heb ik ook enkele jaren Zen onderricht gevolgd bij Wanda Sluyter van Zen Centrum Eindhoven.

In juni 2015 kreeg ik van mijn leraar Dick Verstegen de bevoegdheid tot het geven van Zen onderricht.
Daarna heb ik enkele jaren Zen les gegeven bij Zen Centrum Eindhoven.

Omdat je nooit klaar bent met leren volg ik nog steeds Zen onderricht bij Dick Verstegen Sensei (White Plum Lineage en Dharmaopvolger van Nico Tydeman). Ik ondersteun mijn leraar hierbij twee maal per jaar bij het geven van intensieve Zen retraites (Sesshins).

Op 11 augustus 2018 werd ik gewijd tot Zen monnik. Daarbij werd ik ‘Unsui’ wat letterlijk ‘wolk en water’ betekent. Deze ceremonie draagt de naam “Shukke Tokudo”. Enkele foto’s daarvan zie je onder aan de pagina.

Werk

Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Na een kleine tien jaar in dit mooie vak gewerkt te hebben maakte ik een overstap naar ICT ; zorg in combinatie met ICT. Momenteel werk ik als Strategisch Adviseur Netwerkzorg (Cees Swinkels | LinkedIn)  en vertrouwenspersoon in het Catharinaziekenhuis.

Motivatie

Door mijn eigen Zen beoefening heb ik in de loop der jaren ontdekt welke vrijheid en verwondering in dit leven mogelijk is. Leren zien wat er werkelijk is, en hoe je dit langzaam toe kan laten en daardoor geraakt kan worden. Met kleine stapjes en met vertrouwen. Een wijsheid die al duizenden jaren oud is maar nog steeds zeer actueel. Misschien wel actueler dan ooit. Dat wil ik graag uitdragen!

Wijding tot Zen monnik (‘Unsui’) volgens de ‘Shukke Tokudo’ ceremonie.